De ontwikkeling van video.

Website_blog_28_2.jpg
 

De ontwikkeling van video.

Weet je het nog? De eerste film werd gemaakt in 1882. Edweard Muybrdige slaagde erin om verschillende foto’s van een beweging achter elkaar af te spelen, en zo ontstond een filmpje.

Tegenwoordig werken films en video’s nog steeds op deze manier. Video’s bestaan uit 25 frames per seconde, ofwel; 25 foto’s per seconde.

Tegenwoordig zijn de video’s niet meer te vergelijken met de video’s en films van vroeger. Zelfs op dit moment is er nog een hele ontwikkeling gaande op het gebied van video.

Een aantal ontwikkeling die ons de laatste tijd bezig hebben gehouden zijn:

  1. Nieuwe video formaten, verticale video’s.

  2. Drone video’s

  3. 360-graden video’s.
     

1. Vertical video’s.

Eind 2016 werd heel video makend Nederland opgeschrikt door de nieuwe campagne van de ING. Zij waren er in geslaagd om een verticale commercial te maken en zo aan te geven dat zij de ‘mobielste bank van Nederland’ zijn.

Het is niet zo gek dat de ING gekozen heeft voor een verticale video campagne. Buffer heeft onderzocht dat verticale of vierkante video’s 78% meer gedeeld worden op Facebook dan de welbekende horizontale video’s. Sinds begin 2017 ondersteund Facebook ook verticale video’s. Het is dus uiterst interessant om te kijken of de volgende video voor je bedrijf niet een ander formaat moet hebben om meer bereik te genereren op sociale media.

2. Drone video’s

Overal waar wij komen en in gesprek raken met mensen wordt ons wel gevraagd of wij ook een drone hebben, tot voor kort was dat antwoord altijd: ‘nee.’ Maar sinds kort is dit een ‘ja!’ geworden. Iedereen is weg van drone video’s en dat is natuurlijk ook vrij logisch. Je bekijkt alles vanuit een heel ander standpunt en kan zo een nog betere indruk maken op je publiek.

Voor de gemeente Westerwolde hebben wij onlangs drone beelden ingezet om de video op deze manier te versterken. (Let vooral op de stervorm van Bourtange, die komt heel mooi naar voren vanaf boven.)

 
 

3. 360-graden video’s.

Een bril op zetten of met je telefoon rondkijken, met 360 graden video lijkt het net of je écht staat op de gefilmde locatie. In ons vorige blog lichten we alle aspecten van 360 graden video’s helemaal uit dus ik zal hier verder niet meer aandacht aanbesteden.

Benieuwd naar meer ontwikkelingen of wil je de nieuwste ontwikkelingen zelf ervaren?

Kom langs op ons kantoor! De koffie staat altijd klaar!