6 videotrends in 2022

1. Val op met je boodschap

Hoeveel commerciële boodschappen bereiken jou?
Een gemiddelde Nederlander ziet dagelijks meer dan 5.000 commerciële boodschappen. Des te belangrijker om te zorgen dat je opvalt met je boodschap en op zoek te gaan naar unieke content.


2. Optimaliseren voor verschillende kanalen

Waar voorheen 1 video werd gebruikt voor alle kanalen is dit iets waar je het komende jaar extra over na zal moeten denken. De grote, het type en het formaat van video kunnen van invloed zijn op hoe aantrekkelijk het is voor verschillende doelgroepengroepen.  De dagen dat je een video kunt maken en deze overal kunt gebruiken, zijn voorbij.

Gelukkig kunnen we de videocontent op verschillende manieren gebruik en deze dus zo effectief als mogelijk inzetten.
Het formaat zoals we deze allemaal kennen 16x9 wordt aangevuld met bijvoorbeeld 4x5 voor Instagram of 6x19 voor je sociale media stories.
Daarnaast zijn er nog veel verschillende opties waar je rekening mee moet houden. Wordt je video bekeken met of zonder geluid? Horizontaal of verticaal en ga je de video ondertitelen en in welke taal? 

Bedrijven die video gebruiken, halen 41% meer verkeer uit zoekopdrachten.


3. Ondertiteling

Ondertiteling is essentieel om ervoor te zorgen dat video-inhoud op sociale media het publiek volledig bereikt. 82 procent van de sociale media gebruikers geeft aan wel eens een video te bekijken zonder geluid. Goed om te weten!

4. Gebruik video in je marketingmix

Meer dan 70% zegt video’s te bekijken voor ze daadwerkelijk een product overwegen te kopen. In de marketingplannen van 2022 is video niet meer weg te denken. Dit kan doormiddel van een bedrijf of product video, maar dit kan ook via een casevideo.


5. Casevideo

Deel jouw succesverhalen met de doelgroep doormiddel van een casevideo. Vertel op een persoonlijke en toegankelijke manier wat jullie sterke punten zijn en neem de doelgroep mee in de werkzaamheden.

Nog beter! Laat een klant vertellen waarom hij/zij jullie zal aanbevelen en wat jullie sterke punten zijn.


6. Online events

Bereik je doelgroep tijdens een online event, breng ze kennis bij of informeer ze met nieuwe mogelijkheden binnen jullie organisatie.

80% van de consumenten kijkt liever naar live video's van een merk dan dat ze een blog lezen.

Vorige
Vorige

Nieuw personeel? Hoe dan!

Volgende
Volgende

Behind the scenes - The Alpha men