Casevideo, laat het zien!

Wie kan jouw verhaal nou beter verkopen dan bestaande, tevreden klanten? Met de inzet van een case video, ook wel testimonial genoemd, laat je huidige klanten je potentiële klanten overtuigen, maar hoe maak je nu zo een een succesvolle case video? Voorafgaand aan het filmen is het belangrijk over tal van aspecten van de productie na te denken en voor te bereiden.

Casevideo

In eerste instantie gaat het er om dat je een geschikte bedrijf benadert waarvan je zeker weet dat zij lyrisch zijn over jouw producten of dienstverlening. Een goede optie is om tevreden klanten te benaderen waarvoor je zeer recent nog iets hebt gedaan. De succesvolle samenwerking zit nog fris in hun geheugen en dat levert een actuele en overtuigende review op.


1. Op locatie

Een video heeft een interessant beeld nodig. Dit kan een mooie locatie zijn of interessante werkzaamheden. Een video die volledig uit interview beelden bestaat is niet echt sprankelend. Op zoek gaan naar een mooie context is dus de moeite waarde. Het moet natuurlijk wel altijd relevant zijn voor het onderwerp.


60% van de internetgebruikers heeft liever een video dan tekst.


2. Klant in de spotlight

Casevideo’s werken zo goed, omdat ze authentiek zijn. Je ziet in een video een echte klant die vertelt over zijn of haar ervaringen met een bedrijf en zijn producten of diensten. Casevideo’s worden daarom ook bij voorkeur zonder concreet script gemaakt. De klant hoeft zijn tekst niet in te studeren, maar vertelt op een natuurlijke manier zijn of haar verhaal. Daardoor komt de boodschap natuurlijk over en lijkt het niet alsof de klant een verborgen agenda heeft.


3. Combineer je eigen expertise met de bevindingen van je klant.

In een casevideo laat je de klant aan het woord, maar vergeet ook jezelf niet. Jij bent net zo belangrijk als het product of de dienst is in deze samenwerking. Breng jezelf dus ook in beeld door opnames te maken, waarin jij met de klant te zien bent. Dit is het moment om je eigen expertise te tonen en autoriteit naar voren te brengen.


4. Kort maar krachtig

Vaak is een casevideo vooral gefocust op positieve ervaringen van echte klanten. Zo'n video is geloofwaardig en persoonlijk.
Met alle marketing prikkels om ons heen zijn we tegenwoordig gevoelig voor slechte verkooppraatjes. Een verhaal vertellen is oprecht en natuurlijk, waardoor de kijker sneller overtuigt is.


Plaatsing

Pas de afmeting van de video aan voor verschillende socialmediakanalen. Denk bijvoorbeeld aan ondertiteling, want veel mensen kijken video's zonder geluid.

Zorg dat je de casevideo kan opsplitsen in meerdere teasers.
Zo zorg je ervoor dat je korte teasers kan verspreiden op je online kanalen, met als doel ervoor te zorgen dat zij gaan doorklikken naar je website.

Doe het goed!

Een goede locatie en klant is belangrijk. Maar wat dacht je van de kwaliteit van het beeld en geluid? Pas als de opnames en bewerking ook professioneel wordt gedaan zal je verhaal echt goed overkomen.

Je kunt dit natuurlijk zelf proberen. Kies dan voor goede video en audio opname apparatuur en overweeg eens om deze apparatuur te huren. Wordt dit te technisch of qua mankracht te ingewikkeld, dan kun je de opnames natuurlijk ook uitbesteden


Start vandaag

Neem vrijblijvend contact met ons op en start vandaag.

Vorige
Vorige

Cheque van 22.000 euro voor Voedselbank Zuidoost-Groningen.

Volgende
Volgende

Nieuw personeel? Hoe dan!