Waarom je vandaag moet starten met video

Van de bond 2018.jpg

De grote trend binnen content marketing is videomarketing. Video wordt steeds vaker ingezet om de band met de bezoeker te versterken. Maar hoe doe je dit nou en waarom zou jij gebruik moeten maken van video?

Wil je beter gevonden worden in Google of een hechte klantrelatie onderhouden met je huidige en toekomstige klanten? Het zijn allemaal redenen om op structurele basis aan de slag te gaan met videocontent. Video content marketing zorgt er voor dat je in alle fasen van de customer journey de aandacht trekt.

Door de opkomst van alle sociale media de afgelopen jaren en het gemak waarmee content gedeeld kan worden, bereikt je video veel publiek. En daarmee stijgt het rendement van video aanzienlijk. Mensen kijken liever naar een video dan dat ze een tekst lezen. Alleen daarom al valt er veel te winnen wanneer je video gebruikt. Het is bovendien heel geschikt om je boodschap over te brengen op een effectieve manier, die past bij jouw bedrijf. Een video die niet professioneel oogt, kan de onbedoelde boodschap geven dat de afzender niet professioneel is. Mensen haken sneller af bij een video met bijvoorbeeld slecht geluid, niet-scherpe beelden of een slechte montage.


4x Starten met video

1 - Houd brainstormsessies met het team

Niet iedereen heeft dezelfde denkwijze en dat kan heel goed werken om elkaar te inspireren. Je brengt elkaar op nieuwe gedachten. Ga eens een uurtje met elkaar zitten en laat iedereen zijn gedachten opschrijven. Er is geen goed of fout en alles kan gezegd worden. Ook al denk je dat het geen goed idee is, het kan jou of iemand anders wel op een goed idee brengen.

2 - Kijk wat de concurrentie doet

Het klinkt niet heel origineel, maar je kunt een hoop van je concurrenten leren. Niet alleen wat werkt, maar ook wat niet werkt. Het heeft niet altijd evenveel zin als je het één op één overneemt. Maar je kunt wel goede ideeën opdoen door na te denken hoe je het kunt vertalen naar jouw bedrijf. De basis heb je zo in ieder geval al.

3- Stel doelen voor de videocontent

Wat wil je precies bereiken met de video? Door hierover na te denken kun je op nog meer creatieve ideeën komen. Een doel van een bakker kan bijvoorbeeld zijn om meer klanten aan te trekken. Een strategie kan vervolgens zijn om meer mensen in de winkel te krijgen. Door korte video’s van het bakken van brood te plaatsen op sociale media. Hierdoor is de drempel om klant te worden een stuk kleiner dan wanneer zij de bakker nog niet kennen.

4- Bepaal je doelgroep

Weet voor wie je de video’s maakt. Als je weet wie is je doelgroep en waar te vinden zijn, kan je hier vooraf een duidelijk plan voor maken.
Je bent vast en zeker wel eens een video op verschillende sociale media kanalen tegen gekomen. Los van het feit dat elk online platform vraagt om zijn eigen videoformaat, is het het onderzoeken waard om ook de inhoud van de video aan te passen om zo je doelgroep optimaal te bereiken.


4x Het inzetten van video

1 - Welkom bij onze bedrijf

Laat nieuwe potentiele klanten kennis maken met jouw bedrijf of organisatie. Vertel in een bedrijfsfilm waar jullie sterke punten liggen en breng de bedrijfscultuur op een vlotte manier over op je doelgroep.

2 - Animatie
Animatie kan goed ondersteunen bij het uitleggen van een complex verhaal. Door het inzetten van een prettige voice-over en de juiste objecten en iconen helpen we jou om je verhaal visueel te maken.

3- We bereiden uit!

Je onderneming groeit en je opzoek naar nieuw personeel. Geef in een vacature video duidelijk aan wat je zoekt en aan welke eisen de sollicitant moet voldoen óf laat de werksfeer zien want hoe is het eigenlijk om te werken voor jou onderneming?

4- Toffe uitdagende projecten

Een casevideo leent zich perfect voor het uitlichten van projecten.
Laat projecten waar je trots op bent zien aan je doelgroep, want wat maakt dit project uniek en welke oplossing hebben jullie hiervoor weten te bieden.

Vorige
Vorige

Hoe pas ik video toe in mijn marketingmix?

Volgende
Volgende

Cheque van 22.000 euro voor Voedselbank Zuidoost-Groningen.